Project Details

The Maylands Building is part of a massive regeneration project carried out by main contractor Galliford Try. It offers office space, lounge areas, cafes, a gym and shower room facilities, and a public roof terrace complete with green roof.

Working closely alongside the contractor and Martin Edwards Architects, Coxdome designed a bespoke Flat Glass rooflight system, which was installed to the lower section of the new terrace area. It comprises a total of 5 rooflights, both circular and rectangular, which will provide a source of natural daylight into the main reception space below. With Pedestrian access being a key function of the terrace the decision was taken to provide the highest categories of glass performance for the units to ensure the safety of terrace users.

Location: The Maylands Building, Hemel Hempstead
Project Type: Refurbished office space
Product Used: Bespoke walk-on glass rooflights